YÜSAD, Uluslararası Yumurta Komisyonu’nun (IEC) yapısından esinlenerek tüm paydaşları kapsayan, katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir, duyarlı ve iyi yönetişim ilkelerini benimseyen bir anlayışla, Türkiye yumurta endüstrisinin dünyadaki rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilirliğini sağlamayı amaç edinerek 16.01.2020 tarihinde Ankara’da kurulmuştur.
Gıda güvenliği ve güvenilirliği konularına vereceği maksimum önemle ülke ekonomisine katkıda bulunmayı ve yumurta üreticilerini (tavuk, bıldırcın ve diğer kanatlı yumurtaları), damızlıkçıları, pastörize likit yumurta ve ileri işlenmiş yumurta ürünleri sanayicilerini, yumurta sektörüne girdi sağlayan tedarikçileri, yumurta sektörüne katkı sunan akademisyenleri ve yumurta ürünleri kullanıcılarını bir çatı altında toplayarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve yumurta endüstrisine sürdürülebilir faydalar sağlamayı hedeflemektedir.
YÜSAD tüm çalışmalarını, yumurta endüstrisindeki küresel gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye yumurta sektörünün geleceğini ortak akılla şekillendirmeye ve sürdürülebilirliğini sağlamaya adayacak, kamu ve STK’larla koordinasyon ve dayanışma içinde ülkemizin ve sektörümüzün yararına çalışacaktır.